>> Historie

 

Mariahout is een ontginningsdorp. Sedert 1920 werden de woeste gronden massaal ontgonnen en de oprichting van vele nieuwe boerderijen vormde, tezamen met de reeds bestaande buurtschappen, de basis voor een nieuwe dorpsgemeenschap. Voor de stichting van de plaats was het een heide, waaraan de naam Ginderdoor was verbonden. In deze buurtschap heeft in de 17e en 18e eeuw een kapel gestaan. Deze was gewijd aan Antonius Abt. Ze is niet lang na 1803 gesloopt.

Met name de katholieke kerk speelde een belangrijke rol bij de totstandkoming van de nieuwe plaats. In 1933 werd de kerk van de nieuwe parochie ingewijd en kreeg de plaats de naam Mariahout, naar de patrones van de parochie en de plaats Lieshout, waar de parochie een afsplitsing van was.

In 1972 op 23 maart is hier de bekende zanger Guus Meeuwis geboren.

Bron: wikipedia

De Pelgrim
De naam van ons bedrijf doet denken aan vroeger, het verwijst naar de Lourdesgrot welke hier is gebouwd in 1935, deze trok vele Pelgrims en wordt nog altijd goed bezocht.

Tot 1995 heeft het café altijd de naam “Pelgrimsrust” gehad, na de overname in 1995 door de familie Van Vijfeijken is de naam veranderd in “café zaal De Vijfeijken”

Wij willen nu toch weer een link hebben naar vroeger, daarom hebben wij gekozen voor deze nieuwe naam “De Pelgrim”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *